Košice v utorok vyžrebujú nájomcov voľných bytov

04.03.2013 Košice

Košice 4. marca (TASR) - Problematickú situáciu s bývaním si v utorok (5. marca) v Košiciach vylepší niekoľko rodín. Na magistráte sa tento deň uskutoční verejné losovanie nájomcov piatich voľných bytov v hybridných domoch vo vlastníctve mesta.

"Mesto Košice ponúklo v septembri 2012 na prenájom byty v hybridných domoch. Ide o päť bytov, ktoré nie sú užívaniaschopné, to znamená nevyhovujúce sú napríklad omietky, múry a podlahy, v byte nie je možné vykonávať hygienické potreby a pripravovať stravu," informovala dnes Zuzana Bérešová z komunikačného referátu magistrátu.

Ide o dvojizbové byty na Exnárovej, Južnej triede a Obrancov mieru, a jednoizbové byty na ulici Slobody a Čapajevovej. Jednou z vopred zverejnených podmienok nájmu bytu bola aj tá, aby budúci nájomca byt po jeho získaní upravil do užívania schopného stavu. "Výhoda pre budúcich nájomcov je, že aj keď spočiatku uzatvoria s Mestom Košice zmluvu na dobu určitú (tri roky), neskôr, po splnení určených podmienok, môžu získať zmluvu na dobu neurčitú alebo dokonca byt od mesta odkúpiť," uviedla Bérešová.

Mestu sa do 12. októbra 2012 prihlásilo 92 žiadateľov, vopred zverejnené podmienky splnilo 52 z nich. Verejné losovanie sa uskutoční utorok 5. marca o 10.00 h v Malej zasadačke magistrátu.
 

Vyberte región